Foto:TANJUG/ RADE PRELIC/EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Albanski premijer Edi Rama i predsednici privrednih komora regiona, članica Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) saglasili su se da je za jačanje stabilnosti, konkurentnosti i ekonomski napredak regiona od presudne važnosti da se potpisani sporazumi što brže sprovedu. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež takođe je razgovarao sa premijerom Albanije Ramom.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež napomenuo je da bi sprovođenjem sporazuma privreda i građani osetili konkretne koristi regionalnih ekonomskih integracija – izgradnje zajedničkog tržišta bez barijera i čvršćeg povezivanja kompanija u regionu.

„Nakon osnivanja Poslovnog saveta kao svog savetodavnog tela, Komorski investicioni forum pratiće svakodnevno napredak na terenu, u otklanjanju prepreka za uspešnije privređivanje unutar regiona i sa EU i o tome redovno informisati zapadnobalkanske vlade, predlažući mere koje će obezbediti slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala i tako privrednicima olakšati poslovanje i smanjiti troškove, najavio je Čadež.

Danas je takođe dogovoreno da će svim vladama u regionu biti upućen zahtev za doslednu i hitnu primenu postignutih dogovora i sporazuma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare