Ana Brnabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da u reformi državnih preduzeća nema nazad, uprkos što postoje "neke kočnice", kao i da će prvo biti reformisani EPS i Srbijagas, a zatim i železnička preduzeća.

„Vlada mora sa tim da se uhvati u koštac. Da li ima nazad – ne. Mi to moramo da uradimo i zbog sveukupne konkurentnosti naše privrede i naše ekonomije, ali i sveukupne produktivnosti naše privrede i ekonomije“, rekla je Brnabićeva.

Navela je da uvek postoje različite vrste kočnica, jer su to preduzeća koja zapošljavaju ogroman broj ljudi, koji se plaše promena.

„Prva dva preduzeća sa kojima to radimo su EPS i Srbijagas za koji, samim tim što smo usvojili akcioni plan za razdvajanje gasnog sektora, što podrazumeva postepunu liberalizaciju i otvaranje i Horgoša, tako je to stvar koju moramo da uradimo da bismo bili konkurentni“, istakla je ona.

Kaže da nakon toga svakako slede dodatno železnička preduzeća, posebno u kargo sektoru, gde imaju veliku konkurenciju od kompanije Kosko koja je kupila luku Pirej.

PROČITAJTE JOŠ

„Bez restrukturiranja i tržišnog načina poslovanja, to je rupa bez dna i tu nema sreće za nas. Krenuli smo sa EPS-om i Srbijagasom i idemo dalje“, poručila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO Radosavljević: Javna preduzeća su tempirane bombe, samo je pitanje kada će da eksplodiraju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar