Ana Brnabic i Sebastijan Sosa
Sebastijan Sosa i Ana Brnabić Foto:FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić rekla je u razgovoru sa odlazećim stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijanom Sosom da je prioritet Srbije nastavak strukturnih reformi kroz dalju reformu javnih preduzeća, a posebna pažnja, kako je navela, biće usmerena na sprovođenje zelene agende i održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti, saopšteno je iz Vlade.

Kada je u pitanju odgovor države na očuvanje ekonomije tokom epidemiološke krize, Sosa je istakao da je država sprovela opsežne mere za ublažavanje ekonomskih posledica koje su održale privrednu aktivnost i omogućile rast BDP-a u prvom kvartalu.

Sosa je istakao da je zadovoljan napetkom koji je Srbija postigla ekonomskim reformama poslednjih godina i da se to najbolje ogleda u činjenici da je novi aražman sa MMF-om, koji je potvrđen u junu, isključivo savetodavnog karaktera.

Brnabić je izrazila očekivanje da će, i pored mnogo izazova koji nas u drugom delu godine očekuju, nastavak saradnje sa ovom organizacijom biti jednako uspešan kao do sada i naglasila da je za Srbiju izuzetno važna podrška MMF, koja najbolje i svedoči o finansijskom kredibilitetu zemlje, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

BONUS VIDEO: Kratka pitanja za Anu Brnabić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar