Ana Brnabić Foto:TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Do kraja dana otpremnine će dobiti 492 radnika "Fijata" koji su prihvatili taj vid obeštećenja kao tehnološki višak u kragujevačkoj fabrici, najavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je u Jutarnjem dnevinku Radio-televizije Srbije podsetila na dogovor radnika sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o iznosu otpremnina, naglasivši da „država nastavlja da se bori za sve ostale radnike“ i da je i poslednja tri dana razgovarala sa zvanilčnicima kompanije „Stelantis“.

„I naša i njihova želja je da ostane što više radnika od tih ostalih 1.500“, rekla je Brnabić, tvrdeći da im je rekla kako moraju dodatno da poboljšaju ponudu.

Ta ponuda je, prema njenom objašnjenju, 3+1, što podrazumeva tri meseca rada u Slovačkoj ili Poljskoj, a mesec dana u Kragujevcu.

Preostaje, kako je rekla Brnabić, da radnici i sinkdikati „iskomuniciraju“ tu ponudu kako bi se videlo da li ima dovoljno radnika koji su srpemni da je prihvate.

Premijerka je, komentarišući energetsku situaciju, rekla da će energetika biti glavna tema na agendi buduće vlade i da je „pitanje energetike danas političko pitanje“.

Jasno smo rekli da ćemo štiti i cene i kupovnu moć građana i konkurentnost privrede i gledaćemo da što duže izdržimo, rekla je Brnabić, naglasivši daje cena Srbije u ovom trenutku „tri do pet puta niža nego u EU“.

Ukoliko i moramo nešto da podižemo videćemo da to bude minimum, a neestra trošak i udar na džep građana i konkurentsnot priverde, rekla je Brnabić.

Bonus video: Predstavnici Fijata posle pregovora u Predsedništvu: Kreće podela otkaza u fabrici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar