Ana Branbić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj su analizirani rezultati ostvareni u svim oblastima važnim za stabilnost domaće ekonomije i održivi privredni rast.

Posebno su razmatrane oblasti koje treba da doprinesu privrednom rastu Srbije u 2023. godini i to u oblasti građevine i infrastrukture, istakla je Vlada Srbije.

„Kako bi se očuvao održiv privredni rast, na sednici je istaknuta važnost daljeg ulaganja u kapitalne projekte u oblasti putne i železničke infrastrukture“, navodi se u saopštenju.

Predsednica Vlade ocenila je da je neophodno sagledati trenutno stanje srpske privrede i pravovremeno reagovati, kako bi naša zemlja u tekućoj godini ostvarila što bolji privredni rast.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, istaknuto je da su preduzete sve mere kako bi poljoprivrednim proizvođačima subvencije bile isplaćene na vreme. Ministarstvo je revidiralo kriterijume za učešće u IPARD programu kako bi veći broj registrovanih gazdinstava mogao da aplicira za ova evropska sredstva za poljoprivredu.

Kako je zaključeno, poseban akcenat biće na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

***
BONUS VIDEO – Koliko nas košta probijanje rokova za završetke velikih infrastrukturnih projekata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare