Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da je autoindustrija posle ugostiteljske, sektora saobraćaja i transporta, jedna od industrija najviše pogođenih korona krizom, ali je izrazila nadu da će u Kragujevcu uskoro biti obnovljena proizvodnja "500L" u fabrici Fijat automobili Srbija.

„Mi se nadamo, i u stalnom smo kontaktu sa Fijatom, da će oni uspeti da pokrenu proizvodnju što pre i da će onda to da se vidi i ovde u njihovoj fabrici u Kragujevcu“, rekla je Brnabić novinarima.

Izrazila je nadu da će italijanska fabrika Fijat, kao i Italija, da se podigne i da će, kazala je, uskoro ponovo biti proizvodnje u Kragujevcu.

„Ali paralelno sa tim, ono što mi radimo kao Vlada, već od 2014. godine, stvarno se trudimo da ovde dovedemo što veći broj investitora kako ne bi zavisio ceo Kragujevac od jednog investitora. Dakle, zato imamo danas, i ponosna sam, Milanović inženjering, Simens, Janfeng, mnogo drugih investitora koji, nadam se, građanima Kragujevca daju neku sigurnost da mi svi zajedno ne zavisimo od jednog investitora“, rekla je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare