Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Bivši vlasnik preduzeća ATP "Vojvodina" Ilija Dević rekao je danas da nije istinita tvrdnja guvernerke Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanke Tabaković da država ne otežava domaće investicije jer Grad Novi Sad nije realizovao ugovor sa njim, čime je uništeno ulaganje u gradnju nove autobuske stanice u Novom Sadu.

Dević je rekao da je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, na kritike izrečene na Kopaonik biznis forumu da su strani investitori privilegovani, a da privredni ambijent ne pogoduje domaćim, prilično je, kako je rekao „hrabro pozvala da joj neko pokaže analizu efekata gde je država otežala ulaganje domaćim investitorima i da iznese, bar jedan dokaz za to“.

„Pa evo, javljam se i podsećam da je ATP ‘Vojvodina’, čiji sam većinski vlasnik bio, sklopila ugovor sa Gradom Novim Sadom o izgradnji nove autobuske stanice i servisa za autobuse „Setra“ i „Mercedes“ na sopstvenoj parceli i bez ikakvih subvencija. U prvu fazu projekta uložio sam 30 miliona evra. To je bio domaći kapital sa poznatim poreklom, a ne novac sa rajskih ostrva“, rekao je Dević.

Pročitajte još

Dodao je da su „objekti dobili upotrebne dozvole, ali Grad svoj deo ugovora, premeštanje saobraćaja sa sadašnje autobuske stanice na novu lokaciju, nije ispunio“.

Dević je rekao da je zbog toga njegovo preduzeće otišlo u stečaj, a da mu se sada „imovina otima“ sudskim putem.

On je kazao da je dokaz da država radi protiv domaćih investitora i to što je Evropska komisija „slučaj ATP ‘Vojvodine’“ svrstala u pet najvećih, od 24 sporne privatizacije.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar