Jelena Tanasković i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre potpisali su danas u Vladi Srbije Ugovor za izgradnju sistema za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Sokobanji. FotoTANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Bivša ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković imenovana je za v.d. generalnog direktora Akcionarskog društva "Infrastruktura železnice Srbije".

Na tu funkciju imenovana je rešenjem Vlade Srbije.

„Imenuje se Jelena Tanasković za vršioca dužnosti generalnog direktora Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom ‘Infrastruktura železnice Srbije’ Beograd“, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Podsećamo, prethodni direktor ovog preduzeća Nebojša Šurlan podneo je ostavku 25. marta, nakon što je nedljnik „Radar“ objavio audio snimak njegovog razgovora sa ministrom finansija Sinišom Malim. Na snimku se čuje kako Mali od Šurlana traži pomoć za Crvenu zvezdu. Na snimku se pominje i „glavni šef“.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, Jelena Tanasković je od 2022. do ove godine bila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u kabinetu Ane Brnabić. Od 2018. godine bila je državna sekretarka u Ministarstvu finansija, a od 2020. u Ministarstvu zaštite životne sredine.

BONUS VIDEO Snimci na Radaru: Da li je samo Šurlan snimao razgovore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare