Bez provizija na donacije povodom koronavirusa

Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Narodna banka Srbije usvojila je odluku kojom se zabranjuje naplaćivanje naknada i drugih troškova za usluge koje se pružaju u platnom prometu pri uplati, odnosno prenosu novčanih sredstava u dinarima i devizama na namenske račune Republike Srbije, koji su otvoreni radi prijema donacija u borbi protiv koronavirusa.

„U skladu s ovom odlukom, banke, institucije elektronskog novca, platne institucije i JP „Pošta Srbije” ne mogu od korisnika platnih usluga naplatiti naknadu za uplate i prenose na navedene račune, bez obzira na to da li se ove transakcije izvršavaju kao uplata na šalteru pružalaca platnih usluga, kao prenos sa tekućeg ili drugog platnog računa, ili pružanjem druge vrste platne usluge“, pojašnjava NBS.

Takođe, pri izvršavanju ovih transakcija Narodna banka Srbije neće naplaćivati naknade za one usluge koje i sama pruža u vezi s njihovim izvršavanjem.

Tekst odluke Narodne banke Srbije dostupan je na ovom linku, a ovo je spisak namenskih računa na koje se mogu izvršiti uplate donacija za borbu protiv epidemije korona virusa.

 

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter.