Foto: Nova.rs, Shutterstock

Beogradsko udruženje nezavisnih taksista "BUNT- Sloga" zatražilo je od Sekretarijata za javni prevoz Beograda da dozvoli korekciju, odnosno veću cenu taksi usluga do 30 odsto, jer su, kako navode, cene goriva, amortizacije i održavanja vozila, poreza i ostalih dažbina, toliko porasli da dovode u pitanje opstanak taksi prevoza u Beogradu.

Prihvatanjem ove inicijative delimično bi se rešilo pitanje ekonomskog statusa taksista, ali i građana kao krajnjih korisnika usluga, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Pored navedenog, BUNT traži usklađivanje cena dva puta godišnje, i to svakog 6. i 12. meseca u tekućoj godini, po potrebi i češće ukoliko dođe do veće inflacije energenata, kao i da se takav način korekcije cena verifikuje kroz član 31. gradske odluke o taksi prevozu u gradu Beogradu i bude obavezujući bez prethodno potrebne inicijative bilo kog pojedinca ili organizacije.

BUNT je 18. oktobra uputio dopis Gradskoj upravi grada Beograda -Sekretarijatu za saobraćaj, sa zahtevom za sastanak sa sekretarom Predragom Lukićem na kojem bi mu ponudili svoja viđenja, predloge i rešenja, u cilju što boljeg regulisanja taksi prevoza u Beogradu.

„Očekujemo sastanak da gospodinom Lukićem, na kome bi mu izneli ključne probleme, od utvrđivanja broja vozila i vozača i njihovog usklađivanja sa studijom i gradskom odlukom u pogledu dozvoljenog broja taksi vozila na ulicama Beograda, do sankcionisanja nelegalnog prevoza putnika u javnom saobraćaju na svim nivoima (aplikacije, linijski taksi, sajtovi, agencije)“, kaže Žarko Popov iz BUNTA.

PROČITAJTE JOŠ

Beogradsko udruženje nezavisnih taksista (BUNT) od ove godine je pristupilo Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”, a kao udruženje postoji od 2019. godine, kada su održali prvi protest i sa oko 400 vozila blokirali saobraćaj na Slaviji i okolnim ulicama, nezadovoljni radom Komunalne milicije i primenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

BONUS VIDEO Taksista ni za lek 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar