U Srbiji je pravo umeće preživeti od 1. do 1. u mesecu, a mi smo, čini se, postali šampioni u toj “sporstskoj disciplini”. Sa Beograđanima smo porazgovarali o tome  koliko im traje plata i šta im je najveći trošak. Otrkrili su nam i tajne umeća preživljavanja od plate do plate. 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku iz avgusta meseca, prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto)  iznosila je 65 070 dinara dok je 50% zaposlenih ostvarilo zaradu od 49 999 dinara. Računica je jasna – zaradimo za hranu i komunlije.

Spajaju li kraj s krajem, građani su podelili sa našom ekipom.

„Često moramo i da pozajmimo od prijatelja, jer mi plata izdrži do 15. u mesecu, najviše trošimo na hranu“, priznaje nam jedna sagovornica.

„Plata mi izdrži vrlo kratko, veći deo potrošim na infostan i struju, srećom imam druge prihode, zaista ne znam kako se ljudi snalaze“, iskreno je podelila svoje finansijske muke sa nama.

„Dok sam radila plata mi je trajala do 5. u mesecu, sad me muž izdržava pa je još gore. Skoro sam postala majka blizanaca pa najviše trošimo na hranu i pelene“, kaže nam jedna novopečena majka.

„Plata mi traje 15 dana, ostali period mi pomažu ćerka i žena, svi po nešto radimo pa nekako uspemo, najviše trošimo na hranu“, objasnio nam je jedan od sagovornika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar