Nikola Tesla air serbia
Foto: Air Serbia

Novi avion "Erbas A330" sa likom i imenom Nikole Tesle, koji će nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" koristiti na letovima do Njujorka sleteo je danas na beogradski aerodrom koji nosi naziv po slavnom naučniku.

Iz „Er Srbije“ je ranije saopšteno da je novi avion svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj, a za proces farbanja su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe.

Na izradi lika čuvenog srpskog naučnika bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smjeni, saopšteno je iz „Er Srbije“.

Prepoznatljiva plava, kao deo korporativnog identiteta nacionalnog avio-prevoznika, izabrana je za osnovni kolorit Teslinog lika, za čiji je grafički prikaz upotrebljeno 19 različitih tonova ove boje.

Generalni direktor „Er Srbije“ Dankan Nejsmit rekao je ranije da je dolazak ovog aviona izuzetno važan događaj za avio-kompaniju, te da je linija Beograd-Njujork jedna od ključnih i da je siguran da će dolazak novog aviona doprineti još boljem iskustvu putovanja za putnike, kao i uspehu te rute koja povezuje čitav region sa SAD.

„Velika nam je čast što će naš avion nositi ime i lik Nikole Tesle. Činjenica da je veliki genije sa ovih prostora, ali da je veći deo svog života proveo u Njujorku, dodatno daje na značaju simbolici njegovog lika na avionu koji povezuje Beograd i poznatu metropolu“, istakao je Nejsmit.

(Izvor: Srna)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar