Foto:N1

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da počinje sa izdavanjem izvoda i potvrda iz Centralne evidencije stvarnih vlasnika preduzeća i drugih registrovanih pravnih subjekata.

Agencija će, kako je navedeno u saopštenju, izdavati izvod sa podacima o stvarnim vlasnicima registrovanog subjekta, a zainteresovani korisnici moći će da dobiju i potvrdu iz Centralne evidencije sa istorijskim podacima o stvarnim vlasnicima registrovanog subjekta (potvrda za registrovanog subjekta), kao i potvrdu da je neko fizičko lice upisano, ili je bilo upisano, kao stvarni vlasnik registrovanog subjekta (potvrda za fizičko lice).

Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika APR, i u tom slučaju se i naknada za izdavanje izvoda ili potvrde plaća elektronski, ili u pisanoj formi, na posebnom obrascu, koji je dostupan preko internet stranice APR.

Ukoliko se zahtev podnosi u pisanoj formi, prilaže se i dokaz o uplati naknade za izdavanje izvoda, odnosno potvrde, napominju u APR.

Podsećaju, takođe, na mogućnost da podnosilac odabere način izdavanja dokumenta bez obzira na način podnošenja, jer APR može izdati izvod ili potvrdu u formi elektronskog dokumenta, ili u papirnoj formi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar