Foto:Kancelarija za saradnju s medijima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom globalne IT kompanije „Yandex“, koju je predvodio šef odeljenja za međunarodnu politiku Maksim Kozlov. Predstavnici te kompanije najavili su otvaranje razvojnog centra te kompanije u Srbiji, u kojem će biti zaposleno više od 800 inženjera koji će raditi na najsavremenijim IT rešenjima.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da ova kompanija, pored kreiranja softvera, dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Pročitajte još:

Premijerka Brnabić je istakla u razgovoru da je Vlada Srbije otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u našoj zemlji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta.

Foto:Kancelarija za saradnju s medijima

Nakon otvaranja razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije „Luxoft“, najava otvaranja razvojnog centra „Yandex“ i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka je snažna podrška za naš privredni rast i stvaranje dodatne vrednosti, naglasila je premijerka Brnabić.

BONUS VIDEO Zašto država pomaže kompanije koje zapošljavaju dobro plaćene strane državljane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare