Foto: Printscreen/Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

Kada su zelene pijace zatvorene zbog epidemije, prodavci poljoprivrednih proizvoda preselili su se na internet, a otvorena je i e-Pijaca Srbije Ministarstva poljoprivrede. Većina proizvođača, međutim, nezadovoljna je tim portalom, piše Agroklub.

Cilj e- Pijace Srbije je bio objedini sve proizvođače hrane u Srbiji i pruži mogućnost kupcu da na jednom mestu obavi nabavku povrća, voća, mesnih i mlečnih i drugih domaćih proizvoda.

Mišljenja o njegovoj funkcionalnosti su, međutim, podeljena, a većina proizvođača je nezadovoljna, piše Agroklub.

Aleksandar Kumbarić iz Alibunara kaže da je zadovoljan prodajom putem ovog sajta navodeći da se jednostavno registrovao i dobro snašao, ali dodaje da mu takav način prodaje nije povećao potražnju, a slično iskustvo ima i Dragan Pećanac iz Pančeva.

„Sajt je jednostavan. Bilo je potrebno samo da unesem osnovne podatke o firmi i moje lične podatke. Dobio sam odgovor na mejlu i to je to. Manja je prodaja bila svakako u odnosu na redovno stanje, te mi ovaj sajt nije drastično podigao prodaju, ali je to prilika da se povežem sa novim potrošačima“, kaže Dragan za Agroklub.

Neki od proizvođača, koji su ponudu svojih proizvoda predstavili na ePijaci, smatraju da je izgled i pretraga sajta trebalo da bude podignuta na viši nivo.

„Kad kupac uđe na taj sajt hoće da vidi fotografije i ponudu koju može da izlista u dva klika, a ePijaca to ne omogućava. Ono je previše zbunjujuće za prosečnog korisnika“, objašnjava poljoprivrednik Dragan Marić iz Vitoševca.

Još nekoliko poljoprivrednika, koje smo kontaktirali, nisu imali uspeha u prodaji na ePijaci Srbija. Jedan od njih je Dragan Vujanović iz Aranđelovca.

„Sajt je dobar, jednostavan, ali nisam imao pozive preko ovog sajta. Ne znam koji je razlog tome“, kaže Dragan i zaključuje da pijacu ne može da zameni onlajn tezga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare