Acıbadem Bel Medic
Foto: Promo

Acıbadem Health Group, svetski poznat lanac bolnica, postao je većinski vlasnik Bel Medica, privatne zdravstvene ustanove u Srbiji sa tradicijom dugom 26 godina. Ubuduće će poslovati pod nazivom „Acıbadem Bel Medic“, a suvlasnik i generalni direktor, kao i do sada, biće dr Jasmina Knežević, naveli su u saopštenju.

Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u još četiri evropske države (u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji a sada i u Srbiji), sa 21 bolnice, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 doktora. Acibadem Health Group pripada drugom na svetu najvećem lancu bolnica IHH.

Bel Medic su osnovali 1995. godine dr Jasmina i Milan Knezević, a akreditovan je po evropskim standardima. U svom sastavu ima bolnicu sa porodilištem, operacionim blokom, angio-salom, jedinicama intenzivne nege i apartmanima, kao i četiri vanbolničke ustanove. Više od 800 lekara svakoga dana, 24 sata dnevno je posvećeno lečenju dece i odraslih.

„Verujem da će nivo zdravstvenih usluga u Srbiji biti podignut na mnogo viši nivo zahvaljući sinergiji koja će se stvoriti u saradnji Acibadema sa Bel Medicom, koji je jedan od ključnih pružalaca zdravstvenih usluga u Srbiji“,  rekao je, povodom pripajanja Bel Medic sistema Acibadem Healthcare Grupi, Mehmet Ali Aidınlar, osnivač i predsednik Acıbadema.

Dr Jasmina Knežević, osnivač i generalni direktor Bel Medica, izjavila je joj je zadovoljstvo što je Bel Medic postao partner lancu bolnica svetske klase. „Naši građani već imaju pozitivna iskustva sa Acibadem zdravstvenim sistemom koji je i kod nas već prepoznat po medicini najvišeg nivoa i u kome se puno misli o pacijentu i njegovom kompletnom zadovoljstvu. Sigurna sam da će strateško spajanje dva jaka brenda, kao što su Acibadem i Bel Medic, približiti svetsku medicinu našim građanima kao i doprineti srpskoj ekonomiji“, navela je, stoji u saopštenju Bel Medica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare