Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Srbija je dobila Komisiju za kapitalne investicije, koja će biti zadužena za sprovođenje najavljenog investicionog programa "Srbija 2025".

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je konstitutivnoj sednici Komisije za kapitalne investicije, koja će se baviti donošenjem odluka o spremnosti predloga projektnih ideja i projekata u Srbiji.

U okviru Komisije formirana su radna tela po sektorima zadužena za upravljanje kapitalnim investicijama kroz sprovođenje investicionog programa “Srbija 2025”.

„Ona će na mesečnom nivou izveštavati Komisiju o napretku implemetacije programa, a Ministarstvo finansija će,  prema metodlogiji, voditi integrisanu bazu kapitalnih projekata u cilju praćenja njihove realizacije. Ovaj program obuhvata projekte u vrednosti od 14 milijardi evra, iz sfere privrede, populacione politike, poljoprivrede, infrastrukture, trgovine i turizama, zdravstva, obrazovanja i kulture i drugih oblasti, čija se realizacija planira u narednih pet godina“, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Komisijom će predsedavati  predsednica Vlade Ana Brnabić, a za potpredsednike su izabrani ministar finansija Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.