Foto:TANJUG/ BEOINFO/PREDRAG MITIC

Prihvatilišta i dnevni centri u Beogradu za pomoć beskućnicima rade, a njihovo radno vreme je produženo usled hladnog vremena i predstojećih praznika, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je za TV Pink kazala da u centrima za socijalni rad dežuraju radnici i mobilni timovi, koji su ljudima bez krova nad glavom spremni da pomognu ;ukoliko je potrebno da se korisnik preveze u Prihvatilište u Kumodraškoj ulici ili u objekat na Vračaru.

PROČITAJTE JOŠ

Centri za pomoć beskućnicima koji se nalaze u Sozonovoj ulici na Vračaru i u Jabučkoj ulici na ;Paliluli rade od 10 do 13 sati, dok objekat u Solunskoj ulici u Starom gradu radi od 12 do 15 sati.

Stanisavljević ;je pojasnila da ;zavisno u koji objekat idu, beskućnici mogu da dobiju topli napitak, obrok, paket odeće, kao i sve informacije i zaštitnu opremu u borbi protiv epidemije korona virusa.

„Statistika kaže da je 10. decembra prvi objekat otvoren u Sozonovoj ulici, te je nakon toga otvoren objekat u Solunskoj gde imamo mogućnost kupanja korisnika i obavljanja lične higijene. Kroz tri objekta smo imali 1.300 poseta što je jasan pokazatelj da je neophodan i četvrti objekat, pa sa Centrom za socijalni rad gledamo koja je lokacija najbolja i nadam se da ćemo u naredne dve nedelje otvoriti i četvrti objekat“, ;kazala je Stanisavljević.

Govoreći o vakcinaciji, ona je navela da će sutra biti tri nedelje kako su vakcinisani ljudi iz sistema socijalne zaštite, te će se oni revakcinisati.

„Oko 1.000 zaposlenih iz ove ustanove je do sada imunizovano kao i korisnici ove ustanove. Radimo sve da zaštitimo zdravlje i zaposlenih i korisnika“, zaključila je Stanisavljević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar