Vučić iz Dubaija o KiM: Mislim da smo bolje odigrali

Politika 02. okt. 202121:21
Podeli:
Aleksandar Vučić, Dubai
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Dubaija da je Srbija bolje odigrala kad je reč o tek završenoj krizi na Kosovu i Metohiji.

Vučić u Dubaiju prisustvuje otvaranju srpskog paviljona na najvećoj Svetskoj izložbi EKSPO 2020, a danas i srpskog poslovnog haba.

Govoreći o situaciji na severu Kosova i povlačenju jedinca ROSU sa administrativnih prelaza Vučić je rekao:

„Ovo su naše male borbe i pokušaji da zaustavimo i usporimo ono što nam je kao proces nametnuto. Narod razume kako Srbi žive na KiM, šta je Kosovo za zapad, a kada bismo težili da se izvinjavamo drugima, ne bismo imali plate i penzije kakve imamo sada. Ovo je sve povezan sistem u kojem moramo da izvučemo najviše za narod, a izgubimo najmanje“, rekao je Vučić i dodao:

„Mislim da nismo izgubili i da smo možda malo bolje odigrali. Ali cela igra nam je bila nametnuta. Njima je želja bila da nas unize, nije poenta bila u stikerima, već su želeli da uvedu skidanje srpskih tabilica, da nas ponize. Istovremeno su želeli da ROSU bude taj koji će da bude garant sprovođenja njihovih odluka. Time bi nas doveli u poziciju: oni su ušli gore i nema povratka i modifikacije opstanka“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar