Viktorija Bekam nema sede, a frizer otkriva u čemu je tajna

Podeli:
kolagen za negu kose
Foto: Retna/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia

Viktorija Bekam, nekada slavna pevačica, a danas dizajnerka, uvek izgleda sjajno od glave do pete. Sada je njen stilista otkrio tajnu Viktorijine zdrave i sjajne kose. Ona se krije u kolagenu, proizvodu koji zovu čudotvornim.

Džejson Kolijer, frizer poznatih, kaže da za kosu čuda čini – kolagen. I dok mnogi znaju da je kolagen važan za kožu i njenu elastičnost, malo ljudi zna da može da mnogo znači za kosu. Džejson Kolijer, koji između ostalog, frizira Viktoriju Bekam, iz više razloga je uveren da je kolagen zaista sjajna stvar za kosu, pišu na sajtu Msn.com.

Neguje kosu iznutra

Kosa se uglavnom sastoji od belančevine keratina. Kako bi on nastao, telu je potrebno više amino-kiselina, a kolagen se formira iz tih kiselina. Dakle, ako dodatno uzmeš kolagen, olakšaćeš organizmu proizvodnju keratina.

Pročitajte još:

Jača vlasi

Ove godine smo svi pod mnogo većim stresom nego inače. A zbog stresa kosa može da postane tanja ili da čak počne da opada. Srećom, kolagen jača kožu i čini je otpornijom. To važi i za kožu glave, a jedino zdrava koža glave garantuje i zdravu kosu.

Usporava nastanak sedih

Osim što jača i podmlađuje kosu, Kolijer je uveren da kolagen i štiti kosu.

„Kolagen može da se ponaša kao antioksidant i da umanji štetu slobodnih radikala na ćelijama koje kosi daju boju. Na taj način kolagen može da uspori prevremenu pojavu sedih“, kaže Kolijer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar