U Britaniji za 10 godina predviđaju kraj cigareta

Svet 27. jul. 202107:57
Podeli:
Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Izvršni direktor kompanije koja proizvodi cigarete "Marlboro" rekao je da je ta kompanija predvidela kraj prodaje tradicionalnih cigareta u Velikoj Britaniji u roku od 10 godina.

Želim da omogućim ovoj kompaniji da pušenje cigareta ostavi u istoriji, rekao je Jacek Olčak, izvršni direktor kompanije „Philip Morris International“ za londonski dnevnik „Mejl“.

„Mislim da se u Velikoj Britaniji za najviše deset godina, može u potpunosti rešiti problem pušenja cigareta“, rekao je on.

Na pitanje da li to znači da će „Philip Morris“ u tom roku prestati da prodaje cigarete u Velikoj Britaniji, rekao je: „Apsolutno!“.

Olčak je rekao i da će „Marlboro“, marka cigrareta, „nestati“ iz Velike Britanije.

Godinama „Philip Morris“ govori da njegova budućnost ne uključuje cigarete „Marlboro“ dok se prebacuje na elektronske duvanske uređaje. Ta kompanija je postavila cilj da zameni cigarete alternativama, kao što je IKOS sistem zagrejanog duvana, bez sagorevanja.

Cilj „Philip Morrisa“ je, kako je saopšteno, da do kraja 2025. godine po neto prihodu postane glavna kompanija „bez duvanskog dima“.

U julu 2019. britanska vlada je rekla da želi da 2030. godine bude kraj pušenja cigareta u Engleskoj.

„Philip Morris International Inc.“ izdvojen je iz duvanske kompanije „Altria“ 2008. godine da bi se usredsredio na prodaju na tržištima u razvoju, dok „Altria“ posluje na domaćem, američkom tržištu i matična je kompanija kompanije „Philip Morris USA“.

Bonus video – Šta treba mladim naučnicima da ne odlaze iz Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar