Uvredljivi grafiti na srpskim kućama u Radavi

Uncategorized 21. feb. 202109:26
Podeli:
sarajevo; grafiti mržnje
Foto: RTRS printscreen

Srpski povratnici u sarajevskom naselju Radava uznemireni su zbog grafita sa uvredljivim i uznemirujućim sadržajem, koji su ispisani na više objekata.

U MUP-u Kantona Sarajevo saopštili su sinoć da sprovode istragu o tom incidentu.

Pročitajte još:

Kako javlja RTRS, Petko Đokić koji se u Radavu vratio 2002. godine, bio je zapanjen kada je jutros na zidovima susedne, rođakove kuće u kojoj niko ne živi, ali i svog pomoćnog objekta ugledao uvredljive i uznemirujuće grafite.

„Jutros (u subotu) kad sam ustao otkrio sam natpise. Sinoć nisu bili tu, znači noćas su napisani. Ko je to uradio ne znam. Ništa nisam ni čuo ni video“, izjavio je Petko Djokić.

On kaže da ga je to uznemirilo, ali da mu ništa nije preostalo nego da trpi i ćuti.

Na snimcima objavljenim na sajtu javnog servisa RS, vide se preteći grafiti ispisani uglavnom na ćirilici, ali u nekim delovima i pismom koje ne liči na ćirilicu.

Đokić je i pre nekoliko meseci davao izjavu policiji, kada ga je nepoznati počinilac udario u glavu ispred kuće, navodi RTRS.

„Četiri meseca ima otkako me je neko udario. Probudio sam se u bolnici. Ko je – ne znam“, navodi Petko.

Pre rata, naseljena isključivo srpskim stanovništvom, u Radavi su danas tek malobrojna, uglavnom starija srpska domaćinstva. Problemi, poput ovog poslednjeg incidenta, nižu se godinama, navodi RTRS.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar