Hrvatska: Zamenik premijera ima kovid, vakcinisan u februaru

Svet 24. apr. 202122:07 > 22:40
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MIRO LELAS

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević pozitivan je na koronavirus, saopštili su večeras iz vlade. Milošević je tokom jutra imao blažu temperaturu i druge simptome bolesti covid-19 pa je zbog toga odlučio da se testira na prisutnost koronavirusa, a nalaz se pokazao pozitivnim.

Potpredsednik vlade se oseća dobro i ima blaže simptome bolesti, ostaće u izolaciji i obavljaće svoje dužnosti od kuće, sledeći sve upute lekara i epidemiologa, poručuju iz Banskih dvora.

„S obzirom na to da se g. Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno vakcinisao protiv bolesti COVID-19, podsećamo da nijedna vakcina ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni vakcina protiv bolesti COVID-19 pa je u vrlo retkim i malobrojnim slučajevima utvrđena prisutnost COVID-19 i kod ljudi koji su već primili vakcinu“, navodi se u vladinom saopštenju.

„To međutim nikako ne umanjuje poverenje u vakcine ni važnost vakcinisanja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da, prema mišljenju struke i Evropske agencije za lekove, sve odobrene vakcine delotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda“, zaključuju u vladi.

Boris Milošević je 4. februara primio drugu dozu Fajzer vakcine.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram