Direktor RHMZ nam otkriva hoće li danas vejati

Društvo 23. jan 202208:20 > 08:23
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Slab sneg danas se očekuje povremeno u brdsko-planinskim predelima, ali slabijeg intenziteta u odnosu na subotu. Na planinama će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 2 do 5 cm, dok će se u Vojvodini i Timočkoj Krajini zadržati suvo, sa sunčanim intervalima. Najniža temperatura od -9 do -3, (u Beogradu oko -4), a najviša od -1 do 3, u Beogradu oko 1 stepen, otkriva nam u svojoj prognozi direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda dr Jugoslav Nikolić.

Tokom većeg dela naredne sedmice (24 – 30. 01. 2022 god.) ne očekuju se značajnije padavine na području Srbije. U većini mesta će biti suvo sa povremenim sunčanim intervalima, a provejavanje slabog snega biće moguće tek ponegde u planinskim predelima. Zbog priliva osetno hladnijeg vazduha iz severne i severoistočne Evrope, u prvom delu sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi, dok će dnevna temperatura u ponedeljak i utorak biti malo ispod 0 stepeni (ledeni dani), a zatim u manjem porastu. Na području Beograda jutarnji mraz biće intenziteta od -10 do -6 stepeni (24. i 25.01.), na području Srbije lokalno i do -15 stepeni, dok će u drugom delu sedmice mraz početi da slabi.

Od srede do kraja nedelje (26 – 30.01.) u Beogradu slab jutarnji mraz (od -4 do 0 stepeni), dok će na području Srbije lokalno biti i mraza umerenog intenziteta (do -9 stepeni).

Novo prolazno naoblačenje sa snegom očekuje se krajem meseca (31. 01. 2022 god.), kada je moguće povećanje visine snežnog pokrivača za 5 cm.

Bonus video: Radost prvog snega

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar