Podeli
Foto:Predrag Petrović

Čelnici grada Kragujevca u svojim istupima u javnosti često ističu da je trošenje budžetskih para transparentno i pozivaju građane da na zvaničnom sajtu uprave pogledaju gde odlazi njihov novac.

To je uradio jedan korisnik tvitera, ali je umesto informacija, naišao na tabelu sa nerazumljivim simbolima koju je podelio sa tviter zajednicom. Njegovo “otkriće”, izazvalo je brojne komentare u kojima tviteraši aludiraju da je zapravo sve “transparentno” i da je “građanima lepo objašnjeno” gde je utrošeno 10 milijardi iz budžeta.

Foto:uprava grada kragujevca

U Vodiču za građane kroz budžet grada Kragujevca za 2020. godinu, koji je na zvaničnom sajtu Grada objavljen u aprilu ove godine, tabela sa strukturom budžeta po programima je “šifrovana”, pa je, po svemu sudeći, običnim građanima potrebno veliko znanje iz oblasti enkripcije podataka, kako bi mogli da odgonetnu gde je otišlo 10 milijardi gradskih para.

Od svega što je navedeno u tabeli, jedino je prepoznatljivo da je iznos od 9.927.000.000 raspoređen na 17 programa u 2020.godini, dok je sve ostalo “napisano” nerazumljivim jezikom.

“Šta nije jasno?”, “Sve jasno i transparentno”, “Sve lepo piše, ne znam što se bunite”, “Bogu hvala, konačno neko pismen u Gradskoj upravi”, “Kao i sve u Kragujevcu… Mutno” neki su od komentara koje su napisali tviteraši, aludirajući na nestručnost i netransparentno trošenje novca svih građana Kragujevca.

Kao i uvek kada komentarišu apsurdne pojave u društvu, Tviteraši su i ovoga puta pokazali duhovitost.

“Ovaj iđaiđaji 7, deluje kao namešten tender”, “Ko vam je kriv što niste dualno obrazovani pa ne možete da pročitate”, “Marko Đurić popunjavao na njegovom hebrejskom pre nego što je otišao”, “Dobro su uloženi novci za digitalizaciju. Vidi se napredak.”, “Da nije možda ovo neki pokušaj Vranjanaca da budžet predstave na mađarskom”, “Već vidim javnu nabavku od dva miliona evra za usluge prevodioca”, samo su neki od tvitova.

Gradska uprava: Tehnička greška

U Gradskoj upravi za Nova.rs objašnjavaju da je u pitanju “nenamerna i tehnička greška” do koje je došlo prilikom objavljivanja izvornog dokumenta na gradski sajt.

U Upravi nam je potvrđeno, da će odmah angažovati svoju IT službu da ispravi dokument, koji će građanima biti dostupan sa ispravljenom greškom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar