Tokom vikenda napisano 11 prekršajnih naloga zbog buke u Beogradu

Podeli:
Foto: Nova.rs

Komunalna milicija je proteklog vikenda prekontrolisala više od 600 objekata, a u 11 je buka bila veća nego što je propisano, te su shodno tome napisani prekršajni nalozi, istakao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Zoran Radojičić je naveo da je Komunalna milicija dobila još oko 300 primedbi građana koje nisu bile u vezi sa bukom, na šta su pripadnici te službe takođe reagovali.

Gradonačelnik Beograda je gostujući na TV Kurir podsetio da se odluka Grada Beograda o ograničenju emitovanja muzike u baštama kafića primenjuje već desetak dana, te da je veoma važno to da će komunalni milicioneri, nakon što se usvoji Zakon o buci, dobiti mogućnost da reaguju na licu mesta i meračima buke izmere odstupanja jačine zvuka od dozvoljene, prenosi Beoinfo.

„Podsećam da prema našoj odluci u baštama ugostiteljskih objekata nije dozvoljeno emitovanje muzike posle 22 časa radnim danima, a posle 23 časa petkom i subotom, i to se odnosi na delove grada koji su jasno definisani, u kojima je najgušća naseljenost“, rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je istakao da je Komunalna milicija izuzetno značajna za dobro funkcionisanje grada i da Beograd povećava broj zaposlenih u toj službi.

„U prethodnom periodu smo primili 87 novih komunalnih milicionera i sada ih ukupno ima blizu 400, a na poligonima edukacije je još 45 budućih komunalnih milicionera. U planu je da do kraja godine primimo još 150 i da ih ukupno bude oko 600“, naglasio je prvi čovek Beograda.

Bonus video – Anketa parkiranje u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar