Selaković: Vrata institucija otvorena za hrvatsku manjinu

Politika 19. nov. 202013:20 > 16:09
Podeli:
Nikola Selaković Foto:promo МСП

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem o mogućnostima za poboljšanje i unapređenje odnosa i saradnje dve zemlje.

Šef srpske diplomatije konstatovao je da su u proteklom periodu učinjeni značajni koraci u pravcu relaksiranja odnosa između Srba i Hrvata, što će se, kako je uveren, pozitivno odraziti i na odnose dve države, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Selaković je rekao da je neophodno da se odnosi Srbije i Hrvatske dodatno poboljšaju i unaprede čemu, kako je ocenio, može doprineti intenziviranje političkog dijaloga i konstruktivan pristup rešavanju svih pitanja od zajedničkog interesa.

Prema rečima šefa srpske diplomatije, ekonomija je oblast u kojoj dve države beleže primere dobre saradnje, ali postoji veliki prostor za njeno unapređenje.

Kada je reč o položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji, Selaković je istakao da su vrata svih institucija Srbije otvorena za predstavnike hrvatske manjine.

Dodao je da će biti nastavljene aktivnosti na unapređenju životnih uslova u sredinama gde živi hrvatska zajednica, izrazivši zainteresovanost Srbije za poboljšanje uslova života srpske zajednice u Hrvatskoj.

Ministar je naglasio da sa naše strane stoji otvoren poziv ministru inostranih i evropskih poslova Hrvatske Goranu Grliću Radmanu da poseti Srbiju i izrazio nadu da će se ta poseta realizovati u najskorijem periodu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram