VIDEO Protesti širom Crne Gore, Abazović se obratio okupljenima

Svet 21. jan. 202219:48 > 20:43
Podeli:
Podgorica, Protest ispred Vlade Crna Gora
Podgorica, Protest ispred Vlade Foto:Screenshot/Youtube/MediaBiro

Širom Crne Gore se i večeras održavaju protesti zbog najave izglasavanja nepoverenja vladi. Protesti se održavaju u Beranama, Podgorici, Nikšiću, Budvi i Baru. Građanski pokret URA, koji sa Savezom građana CIVIS čini koaliciju “Crno na bijelo” traže formiranje manjinske vlade koja će, kako je rečeno, odlučno pokrenuti integraciju u EU.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade RTCG gdje skandiraju „Izađi mala“ i „Uzeo si pare, Dritane“.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović, koji večeras i gostuje na RTCG-u, izašao je ispred okupljenih, koji su krenuli ka njemu, a policija je sprečila incident.

Abazović je poručio i da nema izborne volje bez URA-e. Okupljeni mu nisu dozvolili da govori duže.

Nakon toga se vratio u zgradu RTCG-a.

Protest u Podgorici počeo je u 19 sati.

Sat ranije okupili su se Nikšićani na protestu na Trgu Šaka Petrovića.

Kolonu u Nikšiću predvode predstavnici Demokrata Nikšić i pokreta „Ne damo Nikšić“. Okupilo se nekoliko stotina građana.

Momčilo Vukosavljević iz NVO Miholjski zbor poručio je da je Crna Gora 30. avgusta rekla „ne“ Đukanovićevom režimu.

„Predlog URA o formiranju manjinske vlade je direktno prekrajanje izborne volje. Poručio bih Jokoviću i Abazoviću da se ne ne igraju sa ovim narodom koji je 30 godina prolivao krv da bi dobio slobodu. Ne predstavljamo političku partiju niti podržavamo ovu vladu, ovde smo izašli kao građano koji žele slobodu“, kazao je Vukosavljević.

U isto vreme okupili su se i Beranci ispred zgrade opštine, uprkos niskoj temperaturi.

Iz Berana je poručeno da ovo nisu politički skupovi, nego su se okupili građani koji žele pravednu državu. Skup u Beranama trajao je pola sata.

Podsetimo, Građanski pokret URA, koji sa Savezom građana CIVIS čini koaliciju “Crno na bijelo” traže formiranje manjinske vlade koja će odlučno pokrenuti integraciju u EU.

Ta vlada bi, kako je rečeno, trebalo da deblokira institucije, posebno u pravosuđu, nastavi odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, obezbedi ekonomski oporavak i sprovođenje reformi i nastavak povećanja zarada građana.

O predlogu URA za formiranje manjinske vlade izjasnili su se Demokratski front (DF) i Demokrate, partneri u aktuelnoj vladajućoj koaliciji. Demokrate, čiji je lider Aleksa Bečić, predsednik Skupštine Crne Gore, neće, kažu iz stranke, podržati manjinsku Vladu. Taj eksperiment, kako su kazali, je propao i srušen je od strane autora eksperimenta.

BONUS VIDEO: Intervju sa mitropolitom Joanikijem

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar