Ugostitelji sa Jahorine: Ako se zarazite, vraćamo novac

Svet 17. feb. 202116:27
Podeli:
Foto: Shutterstock/Stefan Popovats

Dok su gotovo sva evropska skijališta zatvorena, Jahorina obara sve rekorde posećenosti. Gosti dolaze iz svih zemalja okruženja, epidemiološke mere postoje.

Pročitjate još:

„Dobro jutro poštovani gosti, dragi skijaši. Sve staze su na raspolaganju. Maske su obavezne, molim vas da poštujete mere. Idemo i danas uživati na svim stazama olimpijske Jahorine“ – ovo je poruka koju svako jutro već 90 dana, preko megafona zaposleni u Olimpijskom centru Jahorina šalju turistima, na početnim stanicama vertikalnog transporta.

Jahorina je ove godine po svemu sudeći top destinacija zimskog turizma iz više razloga. Pored 46 kilometara staza koje su u funkciji, svi ugostiteljski objekti na planini su otvoreni, doduše do 22 sata. Poštovanje epidemioloških mera je imperativ, kažu u upravi OC Jahorina.

Skijanje
Foto: EPA-EFE/Grzegorz Momot

Vodeći u Evropi

„Prvi smo ski centar u Evropi koji poseduje uređaj za dezinfekciju kabina gondole. Imamo kontrolne redare, a potrudili smo se da skijaši izbegavaju kontakte pri kupovini skijaških propusnica, preko interneta ili na benzinskim pumpama“, rekao je direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Najviše gostiju je iz Srbije, ali ne zaostaje mnogo ni Hrvatska, Slovenija, Crna Gora. Na planini se mogu sresti i gosti iz Nemačke, Austrije.

Kafići krcati

„Definitivno su gužve na žičarama, ali skijaši su prilično odgovorni. Problem to što se tokom pauza ne možete naći mesto u restoranu. Ali to je sve podnošljivo“, kaže Smiljana iz Novog Sada.

Skijanje
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport

Jahorina prednjači u odnosu na sva skijališta jer ima jedinstvenu ponudu tzv. „kovid jamstva“. To u praksi znači da će gostu, ako se zarazi koronavirusom u OC Jahorina, biti vraćeno najmanje 80 odsto uplaćenog novca ili će mu aranžman biti prebačen za sledeću godinu ili neki drugi termin.

Još jedna pogodnost je testiranje na planini, gde se gosti na zahtev mogu testirati praktično na skijama, s rezultatima gotovim za par sati.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar