U Hrvatskom vozu izmereno 36 stepeni, putnici besni na nadležne

Svet 12. avg. 202117:24
Podeli:
Zagreb voz
Zagreb voz Foto:Matija Habljak/PIXSELL

Nakon niza pritužbi korisnika, problemi se nastavljaju u vozovima Hrvatske Železnice. U vozu koji je iz Zagreba pošao u pravcu Osijeka izmerena je temperatura 36,1 stepen Celzijusa.

POGLEDAJTE JOŠ:

U vozu koji je 30. jula vozio na relaciji Zagreb – Osijek u 16:35 sati izmereno je 36,1 stepeni. Slična situacija se ponovila i 10. avgusta, kada je temperatura premašila 34 stepena, prenosi N1. 

Prema rečima jednog od konduktera zaposlnih u HŽ-u, problem uglavnom nastaje kad se vagoni prikopčaju na novu lokomotivu, odnosno kad dođe do problema u “prespajanju električne energije”.

“Vagoni krenu ispravni iz Zagreba, ali kad se prespoje u Koprivnici, nastane problem sa strujom i zbog toga neki vagoni imaju klimu, a neki nemaju. Mi pišemo izveštaj nakon svake vožnje, ali za vreme vožnje ne možemo ništa”, rekao je kondukter Jutarnjem listu.

Putnici se žale i za vreme vožnji i naknadno, ali problemi se ne rešavaju, često i kondukteri izgube živce pa budu neprijatni prema putnicima i ne trude se da im strpljivo objasne.

Iz HŽ-a nisu odgovorili na pitanja Jutarnjeg o tome ko je odgovoran za takve uslove vožnje, niti su rekli uvažavaju li naknadne reklamacije.

Naglašavaju kako su svesni činjenice da vožnja u neklimatizovanim vagonima dovodi do nezadovoljstva putnika pa zato, kako bi se podiglao nivo usluge, HŽPP nabavlja nove vozove.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar