Podeli
Foto:Twitter/@Eva10_Hector7

Učitelj francuskog jezika kojem je osumnjičeni islamistički terorista juče odrubio glavu jer je pokazivao crtane filmove u kojima je karikiran prorok Muhamed, danas je identifikovan kao Semjuel Pati.

Nakon što je 47-godišnji učitelj primio pretnje zbog otvaranja diskusije “za debatu” o karikaturama pre desetak dana, nožem ga je napao i obezglavio 18-godišnji čečenski naoružani napadač Aboulah A u mestu Conflans-Sainte-Honorine 25 kilometara severo -zapadno od Pariza.

Pročitajte još:

Naime, njegovi roditelji muslimani uvredili su se zbog odluke Patija što je pokzivao karikature proroka i označili su ga kao ‘nasilnika’ u videu koji je džamija podelila na mreži samo nekoliko dana pre nego što je čovek ubijen.

„Pozvao je muslimanske učenike iz učionice“ pre nego što je pokazao karikaturu Proroka koju je objavio Šarli Ebdo, satirični časopis koji je bio na meti terorista pre pet godina.

Crtani film koji je pokazao, navodno je prikazao proroka Muhameda kako čuči sa zvezdom nacrtanom na zadnjici i natpisom “Zvezda se rađa”.

Otac 13-godišnjeg učenika srednje škole u ​​srednjoj klasi “Conflans-Sainte-Honorine” rekao je za Rojters da je učitelj Pati rekao svim muslimanskim učenicima da izađu iz učionice, jer bi ih crtani film verovatno uvredio. Inače, za muslimane je svako prikazivanje Proroka bogohulno.

Podsetimo, francuska policija ubila je sinoć muškarca koji je, uzvikujući “Alahu ekbar” (Alah je veliki), odsekao glavu profesoru lokalne srednje škole.

Incident se dogodio juče posle podne u Konflan Sen Onorinu, a policija je napadača stigla i ranila u obižnjem Eranjiju.

Prethodno je “Glas severa” (La Voix Du Nord) javio da je neimovani islamista odrubio glavu lokalnom nastavniku, koji je tokom časova pokazivao karikature proroka Muhameda.

Naime, predsednik Francuske Emanuel Makron oštro je osudio ono što je nazvao “islamističkim terorističkim napadom” i pozvao naciju da se ujedini protiv ekstremizma.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar