Šef infektologije u Splitu: Sada ćemo početi da ubiramo gorke plodove praznika

Svet 03. jan. 202209:56
Podeli:
Ivo Ivić Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Ivić, šef Klinike za infektologiju KBC-a Split, jutros je gostovao u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog. Komentarišući situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ivić je rekao da u protekloj nedelji beleže porast hospitalizacija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pojačali smo intenzitet otpusta, držimo neku ravnotežu, ali postaje to sve teže. Imali smo 15-ak prijema u proseku dnevno, sada je to prešlo brojku od 20“, rekao je Ivić, prenosi Jutarnji list.

„U ovom razdoblju verovatno nas očekuje ista priča, ako ne i lošija. Mi ćemo sada početi ubirati gorke plodove praznika i blagovanja, druženja koja su evidentna. Gde god se okrenete, vidite da nikakvo protivepidemijsko ponašanje ne postoji. Naša staračka populacija je izuzetno loše vakcinisana i neće biti dobro“, poručio je Ivić.

Upitan kako očekuje da će se brojke kretati ove nedelje, Ivić je odgovorio kako ne veruje da će biti manje te da može samo očekivati da će biti više.

"Omikron je stigao, i to sad već znamo. Jedna trećina uzoraka je bila pozitivna prošle nedelje od onoga skrininga. Prema tome, možemo samo očekivati porast", rekao je Ivić.

BONUS VIDEO: Omikron - Novi soj pred vratima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar