Uzor Megan Markl u kraljevskoj porodici – Sara Ferguson

Svet 09. maj. 202100:05 > 00:07
Podeli:
Sara Ferguson, Megan Markl
Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES, EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mnogo je niti koje povezuju Megan Markl i Saru Ferguson, dve bivše, a opet veoma pristune članice britanske kraljevske porodice.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, najpoznatija kao – Fergi, udala se za princa Endrua 1986. godine.

Endru je treće dete kraljice Elizabete i princa Filipa. Princ Filip je nekada naglašavao kako je on bio srećan sa dvoje dece, ali je ispunio želju svoje supruge, da imaju još dvoje. Tako su prinčevi Endru i Edvard dobili nadimak „B ekipa“, obzirom na to da su princ Čarls i princeza Ana uvek obavljali najbitnije kraljevske dužnosti.

To je pomoglo Endruu da živi slobodnije od svog brata i sestre, jer niko nije gajio prevelika očekivanja kad je on u pitanju. Mladi princ je voleo da posećuje žurke, menja žene i uživa u dobroj zabavi. Zbog toga je prozvan „plejboj princem“, titulu koju je kasnije preuzeo njegov bratanac Hari.

Sara Ferguson, Megan Markl venčanje
Foto: Mary Evans Picture Librar / Profimedia, EPA-EFE/NEIL HALL / POOL

Kada je „plejboj princ“ odlučio da se skrasi 1986. godine, britanska javnost se pitala ko je devojka koja je konačno uspela da ga primiri. To je bila Sara Ferguson, poznatija kao Fergi, koja će kasnije postati jedna od najpopularnijih članica kraljevske porodice.

Gajila je bliske odnose sa princezom Dajanom, kao i veliko poštovanje prema kraljici Elizabeti. Impulsivna kao uvek, Fergi je 1996. godine odlučila da se razvede od britanskog princa, uprkos dugom braku i dvoje zajedničke dece. Kao i Megan, nju su gušila brojna kraljevska pravila.

Nakon razvoda, Fergi je rekla da svog supruga i dalje voli, kao i da oni ostaju porodica. To dokazuje činjenica da su nastavili da žive zajedno i nakon razvoda.

Sara je želela slobodu, da radi i zarađuje sopstveni novac, a to nije mogla kao članica najpopularnije porodice sveta. Zato je otišla i otpočela karijeru u Americi, kako kaže, uz podršku formalno bivšeg supruga.

Ferguson je autorka ukupno 74 dečije knjige, a Megan je upravo pošla istom putanjom.

Sara Ferguson, Megan Markl knjige, knjiga
Foto: EPA/JASON SZENES, Tanjug/Penguin Random House via AP

Razvojni put Megan Markl izuzetno podseća na životnu priču Sare Ferguson. Pošto i sama nije mogla da podnese sva pravila kraljevskog života, sa suprugom Harijem napustila je okrilje „Firme“ i preselila se u rodnu Ameriku. Tamo je nastavila svoju karijeru, prateći stope čuvene Fergi.

Naime, nedavno je najavljeno da Megan izdaje prvu dečiju knjigu, pod nazivom „The Bench“. Ona je otkrila da je prvobitno napisala pesmu svom mužu, koja je kasnije prerasla u knjigu. Ona je bazirana na odnosu princa Harija i njihovog sina Arčija.

U intervjuu sa Oprom Vinfri, Megan je otkrila da joj je upravo Fergi pomogla pri prvom susretu s kraljicom.

„Vozili smo se do vikendice, u kojoj su bili Fergi, Endru, Juždini i Beatris. Hari mi je odjednom rekao da je kraljica tu i pitao da li znam kako da se poklonim“, ispričala je Megan, koja je mislila da je to samo formalnost koja se odvija u javnosti.

Sara Ferguson, Megan Markl naklon
Foto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia,Andrew Parsons / Parsons Media / Zuma Press / Profimedia

„Odjednom je Fergi izletela i upitala me isto. Tako da smo nas dve na brzinu ispred vikendice uvežbale moj naklon kraljici“. Fergi je, inače, i poznata po dubokom naklonu Elizabeti, što je odraz njenog poštovanja.

Oni koji prate dešavanja u britanskoj kraljevskoj porodici primetili su kako ima mnogo sličnosti između vojvotkinja od Jorka i Saseksa, te da Megan može da iskoristi pozitivan primer Sare Ferguson i pokrene svoju karijeru van kraljevske porodice.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar