„Princeza Latifa je zbrinuta kod kuće“

Svet 19. feb. 202117:05
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Official #FreeLatifa Campaign

Kraljevka porodica Dubaija saopštila je da je princeza Latifa "zbrinuta kod kuće" nakon što je BBC objavio snimke u kojima optužuje svog oca da je drži kao taoca.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ona nastavlja da se usavršava i nadamo se da će se vratiti u javni život u odgovarajuće vreme“, stoji u izjavi kraljevske porodice, piše BBC.

Sredinom februara se pojavila vest da je ćerka vladara Dubaija koja je pokušala da pobegne iz zemlje 2018. poslala tajne video poruke prijateljima u kojima je optužila oca da je drži kao „taoca“ i da strahuje za svoj život.

Na snimcima, princeza Latifa al Maktum je rekla da su je komandosi uhvatili kada je pobegla brodom, drogirali i vratili u pritvor. Tajne poruke princeze Latife više ne stižu i prijatelji su sada pozvali UN da se umeša.

Bivša izaslanica UN za ljudska prava Meri Robinson, koja je opisala princezu kao “labilnu mladu ženu” kada se srela sa njom 2018. godine, sada kaže da ju je princezina porodica “užasno prevarila”.

Latifin otac, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum jedan je od najbogatijih šefova država na svetu, vladar Dubaija i potpredsednik UAE.

Video poruke su snimane nekoliko meseci telefonom koji je Latifi prokrijumčaren godinu dana posle hvatanja i povratka u Dubai. Latifa je poruke snimala u kupatilu jer je jedino tamo mogla da zaključa vrata.

Latifine snimke BBC-u je dostavila njena bliska prijateljica Tina Jauhiainen koja sa drugim princezinim prijateljima vodi kampanju Oslobodite Latifu.

Kaže da su prijatelji teška srca doneli odluku da objave njene poruke, ali da je strah za njenu bezbednost bio jači. Oni su pokušali da uspostave kontakt sa Latifom koju drže u vili u Dubaiju, ali bez uspeha.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar