Potresan prizor iz Indije: Ćerka pokušava da spase majku

Svet 03. maj. 202115:00
Podeli:
Indija, bolnica, koronavirus
Foto: REUTERS/Danish Siddiqui

Indija već neko vreme beleži negativne rekorde kada je u pitanju pandemija koronavirusa. Svakodnevno su visoke brojke novozaraženih i preminulih od korone. Bolnice su prepune, a veliki broj ljudi čak i ne stigne do njih. Dejli mejl je objavio video na kojem je zabeležen verovatno najpotresniji trunutak korona krize u Indiji.

PROČITAIJTE JOŠ:

Na snimku se vidi kako ćeka daje majci veštačko disanje u uzaludnom pokušaju da joj spase život u prepunoj bolnici tokom drugog brutalnog talasa koronavirusa.

Snimak je zabeležen u subotu u bolnici na severu države Utar Pradeš. Prikazane su dve ćerke kako stoje nad nosilima gde njihova majka nepomično leži, prenosi Dejli mejl.

Kako nema lekara na vidiku, jedna od ćerki daje majci veštačko disanje, dok druga gleda. Na kraju nisu uspele da joj spasu život.

Lekari su rekli da je pacijentkinja u bolnicu dovedena na samrtničkoj postelji, i da je već bila mrtva kada su medicinari mogli da joj se posvete.

Indija se trenutno suočaa sa najgorim drugim talasom koronavirusa na svetu. Zdravstveni sistem propada, nema kiseonika u bolnicama, pa je veliki broj građana besan na svoju vladu zbog načina na koji se nosi sa krizom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar