Poslednja želja antivakserke na samrti: Molim vas da mi se deca vakcinišu

Svet 20. avg. 202111:57 > 12:12
Podeli:
Vakcinacija
Foto:EPA-EFE/ANDRE COELHO

Majka četvoro dece u Teksasu odbila je da se vakciniše protiv kovida-19, ali nakon što je izgubila supruga i sama se zarazila koronavirusom, njena poslednja želja bila je da joj vakcinišu decu.

Pročitajte još:

Lidija Rodrigez (42), učiteljica klavira u gradiću Lamark umrla je u ponedeljak, dve nedelje nakon što je njen suprug Lorens (49) podlegao virusu, prenosi N1.

Njena rođaka Doti Džons rekla je lokalnoj televiziju ABC13 da par nije verovao u vakcine. Kad je Rodrigez promenila mišljenje, bilo je prekasno.

„Pre nego što je intubirana, jedna od poslednjih stvari koje je izgovorila sestri bila je: ‘Pobrinite se molim vas da mi se deca vakcinišu’“, rekla je Džons.

„Bila bi sada uz svoju decu da se vakcinisala“, dodala je.

Manje od 60 odsto Amerikanaca je vakcinisano sa obe doze

Par je bio među desetinama miliona Amerikanaca koji još nisu primili ni jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, dok se delta varijanta brzo širi u zemlji. Samo 59,6 odsto Amerikanaca koji zadovoljavaju uslove za vakcinisanje, potpuno su vakcinisani, jer se vladina masovna kampanja imunizacije suočava s otporom politički konzervativnih država poput Teksasa.

Američki zvaničnici odobrili su ove nedelje treću dozu vakcine za sve odrasle Amerikance. Treća doza biće dostupna krajem septembra.

Dezinformacije ubijaju ljude

Džons, medicinska sestra, rekla je da je pokušala da nagovori rođaku Rodrigez da se vakciniše, ali bezuspešno.

„Slama mi srce što ljudi veruju u dezinformacije. Dezinformacije ubijaju ljude i mi moramo da razotkrijemo istinu“, rekla je.

Džons je organizovala kampanju za pomoć deci umrlog para i odlučila da proširi tu priču u javnosti i ubedi ljude da se vakcinišu.

„To se zaista događa u našoj porodici i to je istinita priča o tome šta se može dogoditi. Ne pokušavam da zastrašim ljude, samo želim da shvate da je virus stvaran i da je delta varijanta brutalnija od svega što smo videli“, rekla je Džons.

U Teksasu, jednoj od najvećih američkih saveznih država, delta je dominantni soj virusa, a broj umrlih je naglo porastao, većinom među onima koji nisu vakcinisani, piše AFP.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar