Podgorica: LGBT aktivista sam sebi urezao krst na grudi

Svet 11. mar. 202107:35 > 07:36
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Podgorička policija saopštila je da se pripadnik LGBT zajednice koji je prošle nedelje prijavio da su mu nepoznati napadači urezali krst na grudima i povredili genitalije sam povredio, i da će on odgovarati zbog lažnog prijavljivanja.

U saopštenju se navodi da je policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom došla do sumnje da je V.A. sebi naneo povrede a zatim prijavio da su ga napala dva nepoznata muškarca, koji su mu, kako je tvrdio, ukrali novac i ručni sat.

Pročitajte još:

„Utvrđeno je da je V.A. izvršio samopovrijeđivanje iz sebi ličnih razloga što je i priznao u izjavi datoj u policiji“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je nedležni tužilac naložio da se protiv V.A. podnese krivična prijava zbog krivičnpg dela lažno prijavljivanje, prenose podgorički mediji.

Nakon objavljivanja policijskog saopštenja, oglasio se LGBT Forum Progres, navodeći da Uprava policije nije rasvijetlila slučaj, već njihovi aktivisti, koji su policiju upoznali sa incidijama, činjenicama i dokazima, što je dovelo do toga da V.A. prizna da je napad bio insceniran.

Uprava policije se nakon toga izvinila toj organizaciji i zahvalila joj na doprinosu u rasvetljavaju slučaja.

Nakon što je 4. marta objavljeno da je u Podgorici napadnut pripadnik LGBT zajednice, incident su osudili premijer Zdravko Krivokapić, političke stranke, nevladine organizacije, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar