Plenković o Milanoviću: On je prevarant i prodavac boze

Svet 12. maj. 202116:16
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER, EPA-EFE/FRANCISCO SECO / POOL

U nastavku prepucavanja dvojice najviših hrvatskih državnika oko izbora Zlate Djurđević za pedsednicu Vrhovnog suda, premijer Andrej Plenković je rekao da to što radi predsednik Zoran Milanović nije normalno.

PROČITAJTE JOŠ:

Plenković je ranije danas rekao za Milanovića da je „prodavac boze“, a on je premijeru odgovorio da je „manipulator“ i „dobro uvežbani lažov“, prenosi Tanjug.

„Predsednik RH je predsednik svh, pa i članova HDZ-a, pa i moj, bez obzira za koga sam glasao. Predsednik ne sme imati anti-HDZ agendu. Ovo je nezabeleženo… Ovo što on (Milanović) radi nije normalno“, rekao je Plenković novinarima u Kanfanaru.

Plenković je rekao da Milanović „gura, forsira, sili“ da Đurđević postane predsednica Vrhovnog suda, ali mu to, kazao je, neće proći.

„On je prevarant i prodavač boze. Nije normalno da predsednik svih građana ima agendu protiv vladajuće stranke“, rekao je premijer, preneli su hrvatski mediji.

Plenković je ponovio da je Durđević kandidovana mimo procedure i da ju je diskvalifikovao sam Milanović, a ona, kazao je, u tome pristala da učestvuje čime je njena amibicija završila, prenelis u hrvatski mediji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar