Podeli
Foto: Steve Jolicoeur via REUTERS

Muškarac obučen u srednjovekovni kostim ubio je sinoć u kanadskom gradu Kvebeku japanskom katanom dve osobe i ranio još pet. Uhapšen osumnjičeni.

Kanadska policija jutros je uhapsila dvadesetčetvorogodišnjaka iz Montreala, koji se sumnjiči da je izvršio napade japanskom katanom u Kvebeku.

Policijski zvaničnici su saopštili da je napad posledica ličnih motiva i da nije reč o terorizmu.

“Kako je bio odeven u srednjovekovnu odeću i naoružan japanskim mačem, sve nas navodi na verovanje da je napadač svoje žrtve birao nasumice”, saopštio je zvaničnik i dodao da nije pronađena nikakva veza između napadača i neke terorističke organizacije.

Pročitajte još:

Osumnjičeni nije odranije poznat policiji i nije imao kriminalni dosije.

Sumnja se da je napadač imao nameru da ubije što više ljudi, ali još nije poznato zašto.

Incident se dogodio u subotu u kasnim večernjim satima, u samom centru grada, u vreme kada se u Kanadi proslavlja praznik Noć veštica.

Nakon tročasovne potrage, za čije vreme su stanovnici centra Kvebeka bili zamoljeni da ostanu u svojim domovima, napadač je uhapšen.

Gradonačelnik Kvebeka je rekao da veruje da je u pitanju izolovan čin i istakao da se u društvu mora voditi otvorena debata o mentalnom zdravlju.

U januaru 2017. godine, šest osoba je poginulo, a osam ranjeno u pucnjavi koja se dogodila tokom večernje molitve u džamiji u Kvebeku. Napadač je kasnije osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar