Nije htela da se vakciniše, umrla 5 dana pre udaje dok je bila na respiratoru

Svet 23. sep. 202119:51 > 19:58
Podeli:
Samanta Vendel i Ostin Eskju
Samanta Vendel i Ostin Eskju Foto: Facebook/Austin L Eskew

Još jedna Amerikanka koja nije želela da se vakciniše protiv koronavirusa umrla je uravo od posledica korone. Samanta Vendel, 29-godišnja hirurška tehničarka iz Grand Riversa odbila je da primi vakcinu jer su ona i njen verenik hteli da osnuju porodicu, a ona je poverovala u neosnovane tvrdnje da vakcina izaziva sterilitet.

Pročitajte još:

„Bila je zabrinuta za svoju plodnost. Dezinformacije su je ubile“, napisala je Maria Vibandor Hejs na Fejsbuka 11. septembra, naglasivši kako je morala da se oprosti od rođake preko FejsTajma, piše Newser.

Ipak, Samanta je na kraju promenila mišljenje i zakazala vakcinaciju i za sebe i za verenika Ostina Eskeva. Trebalo je da se imonizuju nekoliko dana nakon venčanja, a pre odlaska na medeni mesec u Meksiko. Ali pre svega toga otputovala je u Nešvil na svoje devojačko veče.

Te večeri počela je da kašlje, a ubrzo nakon toga je hospitalizovana i priključena na respirator.

Preminula je pet dana pre udaje za svog partnera desetogodišnjeg godina u istoj crkvi u kojoj su njeni roditelji sklopili brak.

Njena majka kaže za NBC da je Samanta tražila vakcinu pre nego što je stavljena na respirator, ali „da je bilo očigledno da u tom trenutku neće koristiti“.

„Molim vas razmislite o vakcinaciji jer nikada ne bih želela da bilo koja porodica ili prijatelji podnesu ono što se trenutno dešava mojoj nećakinji i njenoj porodici i prijateljima“, napisala je Denis Picici, Samantina tetka, na Fejsbuku.

„Niko nije mogao da dođe u posetu, da je ne drži za ruku i razgovara sa njom. Nije bilo nikoga da je ohrabri“, dodala je.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju od bolesti naglašava da nema dokaza da sastojci vakcine ili antitela nastala kao rezultat vakcine „uzrokuju probleme sa trudnoćom sada ili u budućnosti“ i preporučuje svim ljudima koji ispunjavaju uslove, uključujući trudnice, dojilje ili one koji planiraju potomstvo. Napominje se da su neke žene čak i zatrudnele nakon što su učestvovale u ispitivanjima vakcine.

BONUS VIDEO: Radovanović za obaveznu vakcinaciju, Gajić tvrdi – to je trenutno nezakonito

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram