Meksiko će kazniti odgovorne za stravičnu nesreću VIDEO

Svet 05. maj. 202109:25
Podeli:
Meksiko Meksiko siti srusen nadvoznjak
Srušeni nadvožnjak u Meksiko Sitiju Foto:EPA-EFE/Sashenka Gutierrez

Meksiko će kazniti odgovorne za kolaps nadvožnjaka zbog kojeg su stradale najmanje 24 osobe, a povređeno je na desetine, kada se voz na najnovijoj liniji metroa u Meksiko Sitiju srušio na prometni put, saopštila je Vlada.

PROČITAJTE JOŠ:

U pratnji zvaničnika uključenih u izgradnju i održavanje linije metroa na kojoj se srušio voz, predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u utorak da istragu treba obaviti brzo i da ništa ne treba skrivati od javnosti, prenosi Rojters.

„Ne postoji nekažnjivost ni za koga“, rekao je na konferenciji za novinare, prenosi Tanjug.

Gradom su od početka veka upravljali bivši gradonačelnik Lopez Obrador i njegovi saveznici, navodi agencija.

Nesreća je pokrenula šira pitanja o bezbednosti na jednom od najprometnijih metro sistema na svetu, koji svakodnevno prevozi milione ljudi.

Vatrogasci koji su teškim lancima stabilizovali lokaciju izvukli su tela i preživele iz olupine. Povređeno je oko 79 ljudi, uključujući troje dece, saopštile su vlasti.

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama zabeležen je trenutak kada se nadvožnjak iznenada srušio na reku automobila u blizini stanice Olivos na jugoistoku grada oko 22.30 po lokalnom vremenu u ponedeljak, stvarajući oblake prašine i varnica.

Do nesreće je došlo na liniji metroa broj 12, koja je izgrađena dok je sadašnji ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija.

„Ono što se dogodilo je stravična tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama“, napisao je Ebrard na Tviteru.

On je istakao da uzroci nesreće moraju biti istraženi i utvrđena odgovornost, kao i da je na raspolaganju vlastima za svaku vrstu pomoći.

Trodnevna žalost

U Meksiku je proglašena trodnevna žalost zbog pogibije 24 osobe kada se deo nadvožnjaka sa metroom srušio na saobraćajnicu.

U nesreći koja se dogodila u utorak na liniji 13 metroa, povređeno je 79 osoba, prenose agencije.

Meksičke vlasti obećale su potpunu istragu, jer se postavljaju pitanja o sigurnosti izgradnje.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da se „ništa neće skrivati“, dok je gradonačelnik najavio da će u istragu biti uključena strana kompanija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar