Krivokapić: Spremali moje hapšenje zbog Temeljnog ugovora

Svet 10. jun. 202122:40 > 22:43
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da se spremalo njegovo hapšenje nakon nedavne posete u Beogradu, sve zbog Temljnog ugovora sa SPC.

POGLEDAJTE JOŠ:

Krivokapić tvrdi da je dobio informacije nekoliko dana pre odlaska u Beograd da će biti proglašen izdajnikom crkve, a postojao je i da se on prikaže krivcem u slučaju da za mitropolita ne bude izabran Joanikije Mićović, prenose Vijesti. 

Dodao je da je dobio informaciju da se insistira da dođe lično u Beograd i da je zbog toga otišao Vladinim avionom. On je prethodno obavestio potpredsednika vlade Dritana Abazovića, koji je rekao da smatra da ne treba da potpiše ugovor. Abazović je ranije rekao da ne treba žuriti sa potpisivanjem ugovora, ali da nije sporno da će se potpisati.

Krivokapić je kazao da je danas čuo i da se spremalo njegovo hapšenje zbog veleizdaje zbog potpisivanja protivustavnog Temeljnog ugovora, a na pitanje ko bi ga uhapsio, rekao je da bi to bio Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Premijer navodi da je napominjao ministra pravde Vladimira Leposavića da može da pokrene disciplinski protiv Katnića, ali da ovaj to nije učinio.

Krivokapić je pozvao svakoga iz parlamentarne većine da pokrene proceduru preispitivanja njegovog poverenja, a da on neće podneti ostavku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar