Krivokapić: Potvrđena želja da potpišemo Temeljni ugovor

Svet 28. maj. 202108:40
Podeli:
Patrijarh Porfirije, Zdravko Krivokapić kombo
Foto: Arhiva

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nakon susreta sa patrijarhom srpskim Porfirijem navodi u saopštenju da je na sastanku potvrđeno opredeljenje da Crna Gora potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

U saopštenju se navodi da je Krivokapić imao čast da u Patrijaršiji srpskoj razgovara sa Njegovom Svetošću Patrijarhom srpskim Porfirijem i više arhijereja SPC. Na sastanku je potvrđeno opredeljenje da se potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

„Sa Njegovom Svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja temeljnog ugovora. Radujem se izboru novog Mitropolita crnogorsko-primorskog uz veliku veru da će voditi narod poput svog prethodnika blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija. Želimo da na najdostojanstveniji način što pre ugostimo Patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori, kako dolikuje Patrijarhu ali i gostoljubivom i vernom crnogorskom narodu“, navodi se u saopštenju kabineta crnogorskog premijera.

Iz SPC je kasno sinoć saopšteno da se ranije dogovoreno i usaglašeno svečano potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore nije dogodilo juče, jer je premijer Zdravko Krivokapić patrijarhu Porfiriju izneo „do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar