Krivokapić: Milo je jako dobro poznavao ljude iz opozicije

Svet 29. Oct. 202013:03 > 13:09
Share:
Zdravko Krivokapić Foto: Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Vreme je da političari počnu da razmišljaju o interesima naroda, a ne o ličnim i partijskim interesima, poručio je mandatar Zdravko Krivokapić.

“Opozicija nije nudila nešto konkretno, novo i bolje. I birači su išli logikom da je bolje da ne talasaju”, ocenio je mandatar.

Pročitajte još:

“Nisam se razočarao u narod, a da li sam se razočarao u politiku i političare, to je već druga priča”, kazao je Krivokapić u intervjuu za Nedeljnik.

“Narod je taj koji treba da bude zadovoljan jer je doživeo slobodu koja je evidentna, a političari kao političari, uvek ganjaju svoje partijske, da ne kažem lične interese. Ali mislim da sad nije trenutak za takav pristup”, naveo je on.

Krivokapić je rekao da pre formiranja koalicije “Za budućnost Crne Gore”, čiji je bio nosilac na izborima, nije poznavao lično lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića, Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića.

“Nisam poznavao njih lično. Poznavao sam ih kao i svaki drugi građanin Crne Gore na osnovu izjava u sredstvima informisanja, jer pošteno govoreći nisam imao kad da pratim skupštinske rasprave. U Crnoj Gori postoji poslovica koja kaže – ako želiš nekog dobro da upoznaš, moraš sa njim da pojedeš džak soli. Ja sa njima nisam ni ručak imao, a kamoli mogućnost da pojedem džak soli”, rekao je Krivokapić za Nedeljnik.

Loša vlast, kako je istakao, uvek podržava lošu opoziciju.

“To nisam ja smislio. To je pravilo. Ako to pravilo primenimo na Crnu Goru, odgovor će se nametnuti sam. Opozicija u Crnoj Gori nije uspevala da pobedi, jer odlazeći režim je jako dobro poznavao ljude u opoziciji i uspevao je različitim aktivnostima da ih drži daleko od 41 ruke u parlamentu. Vlast se služila svim i svačim. Bilo je brojnih političkih korupcija, to je već ispričana priča. Opozicija nije nudila nešto konkretno, novo i bolje. I birači su išli logikom da je bolje da ne talasaju. I godinama se održavala ista garnitura sa jedne i sa druge strane. Bile su samo promene pojedinih igrača. To je demotivisalo i birače, ali i potencijalne učesnike u političkoj borbi. Takav sam bio i ja do donošenja Zakona o slobodi veroispovesti”, rekao je Krivokapić.

BONUS VIDEO

Komentari

Your comment