Knežević: Premijer kaže da Abazović i ja – rušimo Vladu

Svet 12. apr. 202121:21
Podeli:
Milan Knezevic
Milan Knežević Foto:Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić optužio njega i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića „da ruše Vladu“. „Saopštio je da ima informacije o tome“, rekao je Knežević nakon sastanka predstavnika vladajuće većine.

Knežević je rekao da je premijer napustio taj sastanak pošto je došlo do verbalne rasprave oko Krivokapićevog današnjeg razgovora sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Knežević je pojasnio da je u jednom trenutku Krivokapić indirektno optužio njega, Abazovića i Leposavića da stoje iza neke zavere rušenja Vlade.

„Pozvavši se na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara gde sam razgovarao sa Abazovićem o mogućnosti prevazilaženja krize u crnogorskom pravosuđu. Saopštio je da poseduje brojne informacije o toj zaveri. Na moje insistiranje da kaže kakve informacije poseduje, on je odbijao pa sam ga pitao da li se on danas sreo sa Milom Đukanovićem“, rekao je Knežević.

Knežević je rekao da je nakon toga premijer potvrdio da se sa njim sreo.

„Kada sam ga pitao o čemu je sa njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak“.

Lider Nove Andrija Mandić, nakon sastanka je kazao da nije napravljen pomak u odnosu na krizu.

Poručili su, kako je rekao, premijeru da Demokratski front neće glasati za razrešenje ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

“U jednom trenutku nakon oštrije komunikacije vezano za to da se nema razmevanja za ministra u vlastitoj vladi, a da se drže sastanci sa onima koji organizuju pobune u Crnoj Gori, mislimo na predsednika Mila Đukanovića i da se sastanči s njim. Premijer je izbegao dalju komunikaciju i sastanak nije bio uspešan”, rekao je Mandić.

Krivokapić je danas u zgradi Vlade održao sastanak sa liderima parlamentarne većine.

Glavna tema sastanka trebalo je da bude kako da se prevaziđe kriza vlasti nakon što je premijer zatražio smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zbog njegove izjave o Srebrenici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar