Kap koja je prelila čašu? Harijevi memoari razbesneli kraljicu

Svet 21. jul. 202116:34 > 18:02
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski princ Hari izazvao je bes u kraljevskoj poriodici zbog memoara koje piše, a u kojima će, navodno, otkriti neke škakljive detalje o svojoj porodici. Britanski mediji pišu da bi Hari zbog toga mogao da ostane bez poziva za svečanu proslavu jubileja njegove bake - 70 godina njene vladavine.

PROČITAJTE JOŠ:

Odluka vojvode od Saseksa da napiše memoare mogla bi da produbi sve nesuglasice koje ima sa porodicom i to iste godine kada njegova baka slavi svoj jubilej. Taj njegov potez se gleda kao „dukobo nepoštovanje“ prema kraljici.

Kraljevski izvori su rekli za Dejli mejl da je u Bakingemskoj palati i ostalim kraljevskim domaćinstvima sve veći osećaj besa i frustracije – ne samo zato što je odličio da napiše takvu knjigu, nego što namera da je objavi na jesen sledeće godine. To bi mogla da bude „poslednja kap koja je prelila čašu“ za Harija i njegovu porodicu, jer su njihovi odnosi već dovoljno loši.

Pošto je knjigu pisao u prethodnih godinu dana, princ će do kraja godine predati rukopis za koji je naveo da će biti „izveštaj o njegovom životu iz prve ruke i da će biti potpuno istinit“. Na police bi trebalo da stigne 2022. godine.

Megan, princ Hari i kraljica Elizabeta
Megan, princ Hari i kraljica Elizabeta Foto: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Kraljevska porodica je usređena da kraljičin jubilej učini radosnom prilikom, kada će kraljica postasti prvi britanski monarh koji će proslaviti 70 godina na prestolu. Sada se plaši da će Harijava priča i svi navodi koje bude plasirao da sazene čitav događaj.

Neki upućeni tvrde da bi kraljica Elizabeta II mogla zbog svega čak i da povuče poziv koji je uputila Hariju, Megan i njihovoj deci da prisustuju ovom događaju.

Jedan izvor tvrdi: „Njeno Veličanstvo uz velike napore pokušava da održi odnos sa unukm i njegovom porodicom nezavisno od odluka koje bi profesionalno trebala da donese. A poziv da im se pridruže sledeće godine bio je iskren. Iako su stvari bile veoma teške, postojala je mala ali istrajna nada da bi proteklo dovoljno vremena da stvari zacele. Ali unutrašnji osećaj sda je da će ova knjiga biti poslednja kap koja je prelila čašu“.

„Sugestija da bi Hari u budućnosti mogao ponovo da se vidi sa porodicom izgleda sve neverovatnije. Mnogi sumnjaju da je ovo kraj puta“, prenosi Dejli mejl.

Drugi izvori navodi: „Objavljivanje knjige u godini kraljičinog platinastog jubileja smatra se dubokim nepoštovanjem. To je trebala da bude godina proslava, a ipak će sada biti okarakterisana kao kap po kap otkrića. Nije važno kakva uverenja pokušava da pruži kraljevskoj porodici o tome šta će biti u knjizi. Intervju sa Oprom je pokazao da te reči mogu biti šuplje“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram