Izraelski naučnik: Vanzemaljci postoje, imaju dogovor sa SAD

Svet 09. dec. 202011:49 > 13:01
Podeli:
Foto: Shutterstock

Nekadašnji šef izraelskog programa za svemirsku bezbednost Haim Eshed izazvao je veliku pažnju u Izraelu, ali i u SAD, jer je u intervjuu listu "Jediot ahronot" izjavio da "vanzemljaci postoje i da imaju dogovor sa američkom Vladom".

Eshed navodi da „vanzemaljci sprovode istraživanja i pokušavaju da shvate od čega je svemir nastao i žele da im ljudi u tome pomognu“.

„Oni su čekali da čovečanstvo evoluira i dostigne nivo na kojem će generalno razumeti šta je svemir i šta su svemirski brodovi“, rekao je Eshed i pojasnio da saradnja sa vanzemaljcima podrazumeva i istraživanje Marsa.

Pročitajte još:

Na Crvenu planetu ljudska noga još nije kročila, ali bivši izraelski šef za svemirsku bezbednost navodi za izraelski list da „postoji podzemna baza u dubinama Marsa gde se nalaze njihovi predstavnici, te astronauti sa Zemlje“.

Na pitanje zašto sve te informacije do sad nisu objavljene u javnosti, Eshed kaže da su vlasti odlučile to ne učine „jer čovečanstvo još nije spremno“.

„Postoji sporazum između vlade SAD i vanzemaljaca. Oni su potpisali ugovor sa nama da ovde radimo eksperimente“, rekao je on.

Eshed je svestan da njegove tvrdnje „zvuče neverovatno“ i ističe da bi „pre pet godina bio poslat lekaru da je ovako nešto tada izneo u javnost“.

On je dodao da je predsednik Donald Trump bio svestan postojanja vanzemaljaca i da je bio „na ivici otkrivanja“ informacija, ali je zatraženo da to ne učini kako bi sprečio „masovnu histeriju“.

„Oni su do danas čekali da se čovečanstvo razvije i dostigne fazu u kojoj ćemo generalno razumeti šta su svemirski i svemirski brodovi“, rekao je Eshed. „Danas svi već drugačije razmišljaju. Nemam šta da izgubim. Primio sam sve nagrade i poštovan sam na stranim univerzitetima, gde se trend isto tako menja „, dodao je Eshed.

Iz sveta i regiona pročitajte i:

Ranije ove godine američko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je osnovalo jedinicu za istraživanje neidentifikovanih vazdušnih fenomena.
Takođe, 2019. godine javno su objavljeni snimci NLO-a napravljeni iznad Tihog okeana nedaleko od obale Kalifornije, a koje je zabeležio američki pilot Dejvid Frejvor u avionu „F/A-18 super hornet“ tokom vežbe 2004, podsećaju agencije.

Frejvor je dao veliki intervju naučniku Leksu Fridmanu, gde je detaljno pričao o tim snimcima i otkrio da je bio kućni prijatelj sa Bobom Lazarom, čovekom koji je 1989. godine u intervjuu sa reporterom Džordžom Knapom otkrio postojanje vanzemaljske tehnologije koja se već tad proučavala i testirala u tajnoj oblasti „S4“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar