DORH će se baviti okolnostima smrti Milana Bandića

Svet 11. mar. 202116:57
Podeli:
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu ipak će se baviti okolnostima smrti pokojnog gradonačelnika Milana Bandića što je podnošenjem krivične prijave u četvrtak zatražio građanin Stjepan Perko.

PROČITAJTE JOŠ:

Krivičnu prijavu je podneo, kako je sam kazao, protiv Natalije Price, Gzima Redžepija, Sergija Ivanovića i još nepoznate osobe kako bi se istražile sve okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Bandića.

„Prijavljujem DORH-u utvrđivanje činjenica smrti Milana Bandića. Niko ne sme umreti u ovom društvu, a da se o okolnostima smrti zvanično laže. To je gubitak ikakvog dostojanstva društva. Nije ova zemlja valjda baš tolika zaje*ancija, zar ne?“, kazao je podnosilac prijave.

Kakva će biti sudbina njegove krivične prijave  Jutarnji list je pitao u Državnom tužilaštvu RH.

„Državno tužilaštvo Republike Hrvatske će, vezano za krivičnu prijavu koju navodite u svom upitu, a o kojoj je podnosilac krivične prijave sam danas obavestio javnost, postupiti u skladu sa zakonskim odredbama, kao i sa svakom drugom krivičnom prijavom: ustupiti je nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu radi preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti“, glasio je kratak odgovor koji je poslala porparolka DORH-a Martina Mihordin.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar