Dogovorena nova vlast u Budvi, Carević predsednik opštine

Svet 02. sep. 202017:48 > 24. sep. 2020 13:10
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Portal Radio Televizija Budva

Na današnjem sastanku predstavnika izbornih lista "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", "Dragan Krapović-Budva je naša nacija" i "URA za sve građane Budve-Crno na bijelo" dogovoreno je konstituisanje vlasti u Budvi u najkraćem mogućem roku.

Sastanku su prisustvovali Marko Carević, Milo Božović, Nikola Jovanović, Dragan Krapović, Krsto Radović, Mijomir Pejović, Milijana Vukotić Jelušić i Blažo Rađenović, dok se predstavnici SDP nisu pojavili.

„Konstatovano je da su rezultati izbora dokazali da građani žele poštenu i odgovornu vlast koja će raditi u opštem interesu. Budvani su na izborima koaliciju okupljenu oko DPS poslali u političku prošlost zbog brojnih nepočinstava koja su urađena u prethodnim decenijama kao i nasilnog uzurpiranja lokalne vlasti. Ubedljiva pobeda na izborima potvrdila je da u Crnoj Gori više ne prolazi politička korupcija, represija državnih organa koji su pod političkim pritiskom, kupovina glasova i razne ucene i pritisci“, rekao je Jovanović za Vijesti.

On se zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i podržali promenu vlasti u Budvi.

„Shodno postignutom dogovoru, funkcija predsednika opštine pripašće koaliciji okupljenoj oko Demokratskog fronta, dok će funkcija predsednika skupštine pripasti Demokratama“, zaključio je Jovanović.

Tri liste ukupno imaju 21 od 33 odbornička mandata u lokalnom parlamentu.

Komentari

Vaš komentar