„Dodik je poslednja osoba koja bi nekog trebalo da optužuje“

Svet 25. apr. 202116:36
Podeli:
Milan Radović (SDS) i Dodik kombo
Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll, N1

Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović izjavio je da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao akter najvećeg diplomatskog skandala u slučaju "ikona", poslednja osoba koja bi nekog trebalo da optužuje za pravljenje diplomatskih skandala.

Pročitajte još:

Radović je ocenio da su „nečuveni brutalni napadi“ Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića (PDP), koji su usledili posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci i, kako je naveo, Vučićevog iskazanog „razumevanja i poštovanja prema njenom gradonačelniku“.

„Mikrofon na Stanivukovićevom reveru, koji je previdio i zaboravio da skine posle svečane akademije, predstavlja se kao veliki skandal i tobožnji pokušaj nekog snimanja razgovora kojem su svi akteri prisustvovali“, naveo je Radović.

Prema njegovim rečima, u kampanji protiv Stanivukovića prednjači Dodik, koji je, kako je istakao, napravio diplomatski skandal i gaf koji se ne pamti, kada je ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu poklonio ikonu sumnjivog porekla, „nevešto dajući različita obrazloženja o vlasništvu nad samom ikonom“.

Radović je ocenio da Dodik ponovo pokušava da ospori činjenicu da je „zbog svog ponašanja potpuno izgubio poverenje Banjalučana, koji su pokazali da ne žele vlast koju on propagira“.

„Dodik je otišao toliko daleko da je čak sebi dao za pravo da kaže da je on mogao da ubedi Vučića da uopšte ne dolazi u Banjaluku. U tom scenariju mu se priključila i (predsednica RS Željka) Cvijanović, koja je očito predsednik jednog dela građana Republike Srpske, glasača i simpatizera SNSD-a, dok je problemi ostalih građana uopšte i ne interesuju“, naveo je Radović.

Aleksandar Vucic Zeljka Cvijanovic i Milorad Dodik
Aleksandar Vučić, Željka Cvijanović i Milorad Dodik Foto:TANJUG/ BORISLAV ZDRINJA

On je upitao da li je Cvijanovićevoj važniji mikrofon na reveru Stanivukovića od činjenice da Republika Srpska nema vakcina za svoje građane, ili to što se potpuno netransparentno RS na Londonskoj berzi zadužila za 300 miliona evra po ogromnoj kamatnoj stopi od 4.75 odsto, koju banke više ne mogu da daju nijednom privrednom subjektu u RS i BiH.

„Da je istina drugačija, verovatno bi Cvijanovićeva kritikovala ponašanje i rad Vlade Republike Srpske“, konstatovao je zamenik predsednika SDS-a.

Prema njegovim rečima, medijska diskreditacija gradonačelnika Banjaluke upravo je pokušaj da se skrene pažnja sa zaduženja na Londonskoj berzi, koje služi za „pokriće budžetskih rupa ili za tobožnje povećanje plata i penzija“.

„Svima je jasno da se plate mogu povećati samo rastom budžetskih prihoda, a ne podizanjem kredita sa visokim kamatnim stopama. Sigurni smo da javnost prepoznaje da je ova vlast izgubila kompas i osećaj za stvarnost i da zaista treba što pre da ode“, istakao je Radović.

On je dodao da SDS daje punu podršku gradonačelniku Banjaluke, koji, kako je ocenio, ima istinsku volju i želju da Banjaluka bude mnogo lepši, bolji i pravedniji grad.

Najviši zvaničnici RS iz vladajućih stranaka poslednjih dana u medijima i na društvenim mrežama optužuju Stanivukovića da je time što je imao bubicu na reveru sakoa, tokom sastanka sa Vučićem, kome je prisustvovao i Dodik, kao i predsednik Skupštine grada Banjaluka, nameravao da snimi razgovor, ocenivši to diplomatskim skandalom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar